Studenten van het KC Den Haag dirigeren het Fanfare Korps Nationale Reserve in een boeiend concertprogramma

FKNR geeft jonge dirigenten de kans om op professioneel niveau te werken met uitdagend repertoire

 

 

 

Sander van Dorst

Geboren in Ruckphen kwam Sander vrij jong in aanraking met de blaasmuziek. Als fagottist en ook als contrafagottist doet hij met grote regelmaat ervaring op bij talloze orkesten. Naast zijn favoriete fagot en piano is Sander een uitzonderlijke multi-instrumentalist. Afgestudeerd schoolmusicus en uiteraard ook werkzaam in het onderwijs en momenteel in volle vaart naar zijn eindexamen Master HaBaBra-directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Niet alleen zijn passie voor dirigeren heeft zijn volle aandacht maar ook steeds meer het vak van componeren en arrangeren. Voor het vak compositie volgt hij lessen bij de bekende componist Rob Goorhuis.

Het theater interesseert hem zeer en werkt dan ook regelmatig samen met theatergroepen. Inmiddels dirigent van twee harmonieorkesten in Ulvenhout en Vlissingen.

Tijdens zijn eindexamen master dirigeert hij de Kapel van de Belgische Koninklijke Luchtmacht.

Sander zal tijdens het concert met het Fanfare Orkest Nationale Reserve ‘Grenzeloos’ van de Nederlandse componist Bernard van Beurden dirigeren. Een bijzondere compositie voor fanfareorkest en solozang. 

 

Roy Deuss

Roy is opgegroeid in een muzikale familie en begon zijn muzikale carrière aan de muziekschool in Kinrooi (BE), zoals zovele koperblazers, op de bugel. Na uitstapjes op piano en gitaar, volgde Een aantal jaren later volgde de echte match: de trombone. De veelzijdigheid van de trombone heeft geleid tot een brede interesse in allerlei muziekstijlen en orkestvormen. Van joekskapel tot symfonieorkest en van koperkwartet tot orkestbak, geen ervaring werd uit de weg gegaan. Roy raakt gefascineerd in de verschillen tussen de dirigenten en hun opvattingen. Waarom bepaalde passages van dezelfde stukken bij de ene dirigent anders werden geïnterpreteerd dan bij de andere en wat was het effect van deze verschillen op de klank van het orkest. Hij wist het zeker: ooit zou hij zelf de stap zetten.  Soms ben je op het juiste moment op de juiste plaats en zo kon hij jaren later ineens zijn kans grijpen: hij mocht beginnen als dirigent van de jeugdharmonie in Obbicht. Om zichzelf verder in het vak te bekwamen, begon Roy met lessen bij Alex Schillings en daaruit volgde een officiële studie HaFaBra-directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Op dit moment is Roy als trombonist actief bij de Koninklijke Harmonie van Thorn en is daarnaast een veelgevraagd gastmuzikant bij verenigingen en projecten in heel Limburg. Als dirigent was hij eerder verbonden aan harmonie Concordia Obbicht (jeugdorkest), harmonie St. Cecilia Susteren (Ad Interim), fanfare De Maasgalm Elsloo (Nieuw Talent Orkest) en op dit moment als dirigent actief bij harmonie Amicitia Roggel, harmonie Sint Joseph Sittard en Maaslands kamerorkest Enigma.

Roy zal tijdens het concert met het Fanfare Orkest Nationale Reserve ‘Derivations’ van de Luxemburgse componist Marco Pütz dirigeren. Een zeer uitdagende compositie voor fanfareorkest.

 

Jeroen Ardesch

Op 8-jarige leeftijd is Jeroen begonnen als trombonist bij de plaatselijke muziekvereniging Juliana in Den Ham. Zijn interesse voor muziek steeg enorm toen hij bij het Drentsjeugdorkest ging spelen en van daaruit steeds vaker werd gevraagd om bij verschillende orkesten over heel Nederland in te vallen. Hij besloot daarom in 2017 de conservatoriumopleiding te volgen, welke hij 3 jaar combineerde met de studie integrale veiligheidskunde aan het Saxion in Deventer. Tijdens zijn trombone studie heeft hij onder andere ingevallen bij het Gelders Orkest en Orkest de Ereprijs. Zijn interesse werd tijdens zijn trombone studie ook gewekt door het dirigeren in zijn minor directie en hij besloot daarom na zijn trombone studie in 2021 verder te gaan met de directie studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Inmiddels heeft hij al enig ervaring mogen opdoen met de vele projecten die het conservatorium van Den Haag aanbiedt, zoals de harmonieorkest projecten van het Koninklijk Conservatorium, de stagedagen bij de Fanfare Korps Nationale Reserve, de jaarlijkse dirigentenweek ‘Entornos’. Daarnaast valt hij regelmatig in bij orkesten als dirigent en dirigeert hij momenteel twee jeugdorkesten.

Jeroen zal tijdens het concert met het Fanfare Orkest Nationale Reserve ‘The Innocent Condemned’ van de Nederlandse componist Rob Goorhuis dirigeren.

De foto van Jeroen Ardesch is gemaakt door Benno Wonink! 

 

Dyon Jansen

Geboren in een muzikale familie ging ik als klein jongetje met mijn moeder mee naar de repetities bij de plaatselijke muziekvereniging (St. Jan te Kilder). Het werd dan ook vanzelfsprekend dat ik uiteindelijk ook lid werd van deze vereniging. Later werd ik ook lid van De Club Didam. Bij beide orkesten speel ik nog steeds en ook speel ik in mijn 10e seizoen bij het Gelders Fanfare Orkest.

Nadat ik mijn D-examen slagwerk heb behaald bij Peter Wolterinck, heb ik de overstap gemaakt naar de trombone en al snel viel ik voor de klank en functie van de bastrombone bij Gerrit Klein Hulze. Via een hobbelige weg studeerde ik in november 2020 af aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Dick Bolt. Tijdens deze studie kreeg ik meer werkzaamheden en werd ik onder andere gevraagd voor groepsrepetities, coaching en jeugdorkesten. Hierdoor kwam het dirigeren op mijn pad. Door mijn studie kwam ik in aanmerking met Alex Schillings. Zijn passie, techniek en motivatie raakte mij enorm en ik had toen al de keuze gemaakt dat ik deze studie ook bij hem wilde gaan volgen. Op dit moment zit ik in mijn laatste studiejaar aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Qua werkzaamheden ben ik als docent verbonden bij verschillende muziekverenigingen, Amphion Muziekschool en De lindenberg Cultuurhuis. Zelf heb ik nog geen vast orkest maar ik heb al wel mooie projecten mogen doen met onder andere Emergo Castricum, Condordia Oldebroek en Semper Crescendo Oldenzaal. Nu komt daar de FKNR bij en daar kijk ik enorm naar uit om hiervan te leren en ervaring op te doen.

Dyon zal tijdens het concert met het Fanfare Orkest Nationale Reserve ‘Ouverture Fantastique’ van de Belgische componist Peter Benoit dirigeren. Een bijzondere compositie voor fanfareorkest die gezien wordt als de eerste officiële compositie voor fanfareorkest en gecomponeerd in 1856.

 

 

 

 

 

 

 
Deel het met uw vrienden!


Studenten van het KC Den Haag dirigeren het Fanfare Korps Nationale Reserve  in een boeiend concertprogramma

Studenten van het KC Den Haag dirigeren het Fanfare Korps Nationale Reserve  in een boeiend concertprogramma

Studenten van het KC Den Haag dirigeren het Fanfare Korps Nationale Reserve  in een boeiend concertprogramma

Studenten van het KC Den Haag dirigeren het Fanfare Korps Nationale Reserve  in een boeiend concertprogramma