Bijzonder weekend, 25 en 26 mei. Met alleen maar muzikale winnaars en bereikte doelen!

Zaterdag 25 mei stonden de studenten Jesse Zandee en Roberto Jimenez voor de opdracht hun Bachelor opleiding HafABra directie af te ronden tijdens een concert gehouden in de concertzaal van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. De thuisbasis van de opleiding. En met succes. Beide toonden in twee zeer  fraaie concerten dat hun spreekwoordelijke noodzakelijke rugzak goed gevuld is om de 'stoute wereld' in te stappen. Overtuigend, met de nodige lef en gelukkig op vele momenten eigenwijs, gingen beiden te werk met hun orkest. Op naar de volgende graadmeter in hun ontwikkeling als jonge dirigent die we met een gerust hart mogen toevoegen aan de Nederlandse (!?) blaasmuziek

Zondag, 26 mei was voor de totale vereniging 'Harmonieorkest en Slagwerkensemble Concordia Obbicht' wel een meer dan bijzonder weekend. Etienne Houben presenteerde het jeugslagwerkensemble tijdens het Maasgouwtoernooi en behaalde in de 3e divisie 91,67 punten. Dat Etienne een tovenaar met slagwerkers en slagwerkinstrumenten is weet de hele slagwerkwereld maar al te goed. Met het groot slagwerkensemble behaalde hij in de hoogste divisie 95,75 punten. En daarmee de winnaar van alle slagwerksensembles.

Op zondagavond moest het harmonieorkest het toernooi afsluiten. Uitkomende in de 1ste divisie behaalde het harmonieorkest 94,50 punten met een zuiver Zuid Amerikaans programma. Voor het eerst als harmonieorkest de winnaar van alle blaasorkesten die deelnamen aan dit toernooi. Een hattrick voor deze unieke vereniging.

Alle drie de orkesten/ensembles kregen naast de punten het predikaat 'zeer goed'.

....en natuurlijk stond Etienne in de slagwerksectie van het harmonieorkest mee te spelen! Altijd bijzonder!
Deel het met uw vrienden!


Bijzonder weekend, 25 en 26 mei. Met alleen maar muzikale winnaars en bereikte doelen!