EducatieIk heb een bachelor en masterdiploma. Wat zegt dat?

Ik heb een bachelor en masterdiploma. Wat zegt dat?

Het behalen van een diploma is voor velen een zeer belangrijk doel. En terecht. Hoe belangrijk is de inhoud en de route naar het behalen van het diploma, bachelor en/of master?

Lees meer


Hoofd en bijzaken. Een levenslange zoektocht.

Het bestuderen van een partituren is ook het maken van keuzes uit hoofd en bijzaken. Vaak meerdere bijzaken. Uiteindelijk alles in balans brengen conform een idee is een boeiende studie.

Lees meer


Repetitietaal. Als je weet wat en hoe je het moet zeggen ben je al een heel eind!

De kracht van het taalgebruik tijdens een repetitie is niet te overschatten. Goede constructieve informatie gegoten in korte en duidelijke instructies. Met de juiste toon, in de juiste dynamiek en passie.

Lees meer


Hoe geven we contemporaine blaasmuziek ruimte binnen de programma's van onze concerten?

Het overgrote deel van het hedendaagse repertoire van de blaasorkesten heeft een meer of iets minder neo-klassiek karakter. De ontwikkeling van het repertoire staat op vele plekken reeds vele jaren stil. Verruimen van het klankidioom, het harmonisch concept, de vorm, notatie etc. Laat staan dat er sprake ka zijn van het programmeren van contemporaine blaasmuziek en/of blaasmuziek in die richting.

Lees meer


Webinars

In 2023 zullen er vele Webinars te volgen zijn met interessante onderwerpen die het vakgebied van het dirigentschap zal verdiepen. Ik hoop u op de een of andere webinar te mogen begroeten. De organisatie van deze webinars is de BundDeutscherBlasmusik (BDB) uit Staufen en Blasmusik Digital

Lees meer


To-Do list voor elke dirigent

To-Do list voor elke dirigent

To-Do list - ‘The Ten Commandments’

Lees meer