EducatieEn zo is het maar net
zaterdag 16 maart, 2024

En zo is het maar net

Lees meer


zondag 31 december, 2023

Voor Blasmusik Digital geef ik in 2024 10 webinars over uiteenlopende onderwerpen die gelinkt zijn aan het dirigentschap

Voor Blasmusik Digital in Duitsland zijn er vele musici die webinars geven over vele, vele onderwerpen. Zo ook de webinars over onderwerpen m.b.t. repertoire, dirigeren, orkestratie, organisatie, praktische tips and tops en nog veel meer gerelateerd aan de blaasmuziek. In de lijst kun je zien wanneer en met welk onderwerp. Misschien is er een of meerdere momenten bij dat je wilt aanschuiven vanuit thuis.

Lees meer


Ik heb een bachelor en masterdiploma. Wat zegt dat?
zondag 13 augustus, 2023

Ik heb een bachelor en masterdiploma. Wat zegt dat?

Het behalen van een diploma is voor velen een zeer belangrijk doel. En terecht. Hoe belangrijk is de inhoud en de route naar het behalen van het diploma, bachelor en/of master?

Lees meer


dinsdag 28 februari, 2023

Hoofd en bijzaken. Een levenslange zoektocht.

Het bestuderen van een partituren is ook het maken van keuzes uit hoofd en bijzaken. Vaak meerdere bijzaken. Uiteindelijk alles in balans brengen conform een idee is een boeiende studie.

Lees meer


vrijdag 24 februari, 2023

Repetitietaal. Als je weet wat en hoe je het moet zeggen ben je al een heel eind!

De kracht van het taalgebruik tijdens een repetitie is niet te overschatten. Goede constructieve informatie gegoten in korte en duidelijke instructies. Met de juiste toon, in de juiste dynamiek en passie.

Lees meer


vrijdag 6 januari, 2023

Webinars

In 2023 zullen er vele Webinars te volgen zijn met interessante onderwerpen die het vakgebied van het dirigentschap zal verdiepen. Ik hoop u op de een of andere webinar te mogen begroeten. De organisatie van deze webinars is de BundDeutscherBlasmusik (BDB) uit Staufen en Blasmusik Digital

Lees meer


To-Do list voor elke dirigent
maandag 2 december, 2019

To-Do list voor elke dirigent

To-Do list - ‘The Ten Commandments’

Lees meer