WMC Editie 2021

Vandaag werden we via de media geïnformeerd over de nieuwe stappen die het Wereld Muziek Concours heeft gezet richting de editie van 2021.


WMC Editie 2021


Een zeer belangrijke verruiming van de programmatische aanpak van de deelnemende orkesten in de derde, tweede en eerste editie. Elke noot die gespeeld wordt tijdens het optreden zal worden beoordeeld. Zo vervalt het  bekende inspeelwerk. Elk orkest speelt 3 werken. Er zal moeten blijken voor  elk orkest - dirigent en muziekcommissie dat programmeren een kunst is.

Een grote opgave voor de jury die straks alles moet beoordelen en inhoudelijk zal moeten afwegen welk programma enerzijds het beste werd uitgevoerd en anderzijds inhoudelijk het krachtigste (in een brede interpretatie) is.

Frappant aan deze 'ontwikkeling' is dat in 2004 de drie bonden, FKM - KNF en NFCM, destijds hadden afgesproken dat elk orkest deze programmatische ruimte kreeg zich te presenteren met een programmatisch 'maatpak'. L'histoire se repaite. Deze verruiming wordt tot en met vandaag de dag maar mondjesmaat toegepast. Bijzonder jammer. Heuglijk feit is dat het WMC deze stap zet en daarmee de deelnemers dwingt goed na te denken over steengoede programma's.

 
Deel het met uw vrienden!