Bernstein Een biografie Joan Peyser

Zeer  sterke info over het leven van een de grooste Amerikaanse musici die tot zijn dood niet kon kiezen uit zijn 5 grote talenten. Pianist - dirigent - componist - docent en acteur en als 'partner'.
Niet alleen het leven van Bernstein staat centraal. Wat het boek van Peyser ook zo boeiend en informatief maakt is de beschrijving van de muziekwereld van het New York - Boston tijdens het interbellum en de gouden jaren vijftig.


Bernstein  Een biografie   Joan Peyser


Leonard Bernstein

Een boek dat ik misschien wel 5 keer heb gelezen. Niet dat het zo moeilijk leesbaar is. In tegendeel. Je kunt het boek naast dat het zeer prettig leest ook zien als een naslagwerk. Zeer boeiende info over dit multitalent en zijn talloze geniale tijdgenoten. Zoals zijn relaties met Gershwin, Mitropoulos, Copland, Chaves, Schuman, Hanson, de New York Philharmonic etc. etc.

Het is een vrij oud boek, en uiteraard van oorsprong Engels maar een aanrader. Misschien een beetje ook gezien vanuit de nieuwe film over deze grote musicus die op zijn beurt de meest spraakmakende versie maakte van het verhaal van William Shakespeare 'Romeo en Julia'. In de versie van Bernstein beter bekend als 'Westside Story'

Probeer dit belangrijke boek te bemachtigen en ik voorspel je dat je er geen spijt van krijgt.

By the way: Joan Peyser schreef een evenzo interessant boek over de Franse componist en dirigent Pierre Boulez

 


TerugDeel het met uw vrienden!